Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Tineri din România își exprimă punctul de vedere cu privire la...

Gorj: Tineri din România își exprimă punctul de vedere cu privire la viitorul Europei la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

149094 – 16022017 –  Elevii Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Tg. Jiu se pregătesc pentru „Europa ta, părerea ta” (Your Europe, Your Say – YEYS), o dezbatere în cadrul căreia tineri europeni din 33 de școli din UE și țările candidate discută despre viitorul Europei.

Elevii gorjeni vor fi pregăti răspunsuri referitoare la câteva chestiuni esențiale în acest moment privind Europa – beneficiile, realizările și eșecurile Uniunii Europene, provocările și oportunităţile cu care se confruntă Uniunea Europeană ori viitorul Europei din perspectiva tinerilor europeni și ideile lor pentru a-l îmbunătăți, sub coordonarea lui Cristian Pîrvulescu, membru al Comitetului Economic și Social, și a unui cadru didactic de la unitatea de învățământ.

Reuniunea YEYS va avea loc la sediul CESE, la Bruxelles, în perioada 30 – 31 martie 2017.

Cristian Pîrvulescu va prezenta studenților orientări cu privire la modul în care se va desfășura dezbaterea de la Bruxelles, precum și informații despre activitățile CESE și la felul cum acesta reprezintă vocea societății civile din întreaga Europă.

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu este una dintre cele 33 de școli selectate din cele peste 680 de candidaturi depuse, atât din cele 28 de state membre ale UE, cât și din 5 țări candidate (Albania, Turcia, Muntenegru, Serbia și fosta Republică iugoslavă a Macedoniei). Elevii vor avea posibilitatea de a prezenta membrilor CESE recomandările lor privind viitorul Europei. La sfârșitul acestui eveniment de două zile, toți elevii vor vota pentru cele trei propuneri pe care le consideră a fi cele mai eficace pentru a schimba viitorul Europei.

Cristian Pîrvulescu este, din 2007, membru al Grupului „Activități diverse” (Grupul III) al CESE.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.