Acasă Nord-Est Iasi Iași: O familie de georgieni care a trecut Prutul înghețat, depistată de...

Iași: O familie de georgieni care a trecut Prutul înghețat, depistată de polițiștii de frontieră ieșeni

DISTRIBUIȚI

149130 – 17022017 –   Poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat o familie de georgieni, formată din cinci persoane, care a trecut ilegal frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Evenimentul a avut loc la 16 februarie, în jurul orei 16.30, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanșat o acțiune specifică pe linia migrației ilegale, în urma căreia au depistat la marginea localității de frontieră Sculeni un grup format din cinci persoane, care nu își justifica prezenţa în zonă. Persoanele în cauză, care vorbeau limba rusă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre o familie de georgieni, formată din doi adulți, în vârstă de 32, respectiv 40 ani și cei trei copii ai acestora, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Persoanele, solicitante de azil pe teritoriul Republicii Moldova, au declarat că au trecut frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.