Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ilfov: Sportivii din ”lotul Invictus” – în primul cantonament de pregătire

Ilfov: Sportivii din ”lotul Invictus” – în primul cantonament de pregătire

DISTRIBUIȚI

149169 – 21022017 –  Cei 33 de sportivi din lotului extins al echipei care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto 2017 se află, în aceste zile, în primul cantonament de pregătire.

Ei se antrenează, între 21 și 24 februarie, între orele 9.00 și 18.00, la Baza sportivă Săftica. În plus, miercuri, 22 februarie, între orele 11.00 și 14.00, militarii vor avea sesiuni de pregătire la Bazinul de înot Ghencea și la Sala de atletism Lia Manoliu.

Lotul sportiv se pregătește pentru mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv atletism, canotaj în sală (la simulator), ciclism, powerlifting, tir cu arcul, înot și volei din șezut.

Proiectul „Invictus Team România – 2017” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii.

Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

În cadrul proiectului, au fost încurajaţi să participe toți militarii răniți, indiferent de tipul de dizabilitate, dar şi familiile lor, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiții.

Ca proiect de reprezentare naţională, ”Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Echipamentele speciale de competiție, adaptate în funcţie de situaţia medicală a fiecărui rănit, vor fi achiziționate gradual, cu fonduri asigurate de CSA Steaua și de partenerii proiectului.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.