Acasă Politic Întâlnirea  ministrului apărării naţionale cu omologul polonez, la Bruxelles

Întâlnirea  ministrului apărării naţionale cu omologul polonez, la Bruxelles

DISTRIBUIȚI
SONY DSC
SONY DSC

149101 – 16022017 –  În marja reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ce se desfăşoară la Cartierul General al Alianţei, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, a avut miercuri, 15 februarie, o întrevedere bilaterală cu omologul polonez, Antoni Macierewicz.

Întâlnirea a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului în contextul Parteneriatului strategic dintre România şi Polonia, pe subiecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi în cadrul aliat.

Ministrul român al apărării a subliniat importanţa coordonării eforturilor pentru  implementarea deciziilor Summit-ului de la Varşovia, în special în ceea ce priveşte Prezența Înaintată Aliată pe teritoriul celor două ţări. În acest sens, a fost convenită intensificarea contactelor la nivel militar pentru transpunerea eficientă în practică a angajamentelor de participare reciprocă la structurile aliate găzduite de România şi Polonia, constând în subunităţi militare şi ofiţeri de stat major.

În domeniul cooperării bilaterale, cei doi miniştri au evidenţiat angajamentul de utilizare la maxim a cadrului oferit de Parteneriatul Strategic pentru intensificarea relaţiilor în domeniul apărării, în special prin participarea la exerciţii multinaţionale şi la alte activităţi practice de instruire a forţelor, precum şi în domeniile informaţiilor militare, forţelor aeriene şi apărării împotriva rachetelor balistice. Polonia a reconfirmat angajamentul de dislocare în țara noastră, în cursul anului viitor, a unor aeronave de luptă pentru a participa la misiuni de poliţie aeriană şi la activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române. În context, a fost evidenţiată colaborarea intensificată la nivelul Centrelor de Excelenţă NATO din cele două ţări.

În scopul discutării şi avansării proiectelor practice de cooperare bilaterală, ministrul polonez a răspuns favorabil invitaţiei de a efectua o vizită oficială în România, în primăvara acestui an.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.