Acasă Externe Italia: Comisarul european Corina Crețu, vizită oficială în Italia

Italia: Comisarul european Corina Crețu, vizită oficială în Italia

DISTRIBUIȚI

148959 – 10022017 –  În perioada 9 – 11 februarie 2017, comisarul european pentru Politici regionale, Corina Crețu, se află în vizită oficială în Italia. În prima zi, înaltul oficial european vizitează situl istoric Pompei, în curs de restaurare cu sprijinul Fondului european de dezvoltare regională. Comisarul pentru politică regională va participa apoi la un dialog cu cetățenii la Napoli, împreună cu dl Claudio de Vincenti, ministru responsabil pentru coeziunea teritorială, și se va întâlni cu președinții regiunilor din sudul Italiei.

În data de 10 februarie, Corina Crețu va participa la o conferință privind viitorul politicii de coeziune, organizată la Città della Scienza din Napoli.

Pe 11 februarie, comisarul Corina Crețu va călători în regiunea Umbria, afectată de cutremurele din lunile august și octombrie 2016 și ianuarie 2017, și va vizita orașele Perugia și Norcia.

”Vizita mea în Italia este un simbol al solidarității, țara fiind din nou afectată de cutremure luna trecută. După cum a declarat și președintele Juncker, vom sprijini Italia pe tot parcursul procesului de reconstrucție, iar fondurile UE vor fi de ajutor. Voi vizita Basilica San Benedetto din Norcia, care sper să își recapete curând frumusețea de odinioară cu ajutorul fondurilor alocate în cadrul politicii de coeziune. Gândul meu se îndreaptă și către familiile cetățenilor români care și-au pierdut viața în seismele ce au afectat Italia”, a declarat comisarul Crețu înainte de vizită.

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, efectuează o vizită oficială în Italia, în perioada 9 – 11 februarie 2017.

În noiembrie 2016, Comisia a anunțat acordarea unei prime tranșe de asistență, în valoare de 30 milioane de euro, prin Fondul de solidaritate al UE, pentru a sprijini Italia după cutremure. În plus, Comisia a propus finanțarea integrală a lucrărilor de reconstrucție în cadrul programelor finanțate prin fondurile structurale. În acest sens, regulamentul privind politica de coeziune a fost modificat prin introducerea unei rate de cofinanțare din partea UE de până la 100% pentru lucrările de reconstrucție în caz de dezastre naturale.    PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.