Acasă Externe Jean-Claude Juncker a anunțat că nu doreşte al doilea mandat la șefia...

Jean-Claude Juncker a anunțat că nu doreşte al doilea mandat la șefia Comisiei Europene

DISTRIBUIȚI

149006 – 13022017 –  Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a precizat, într-un interviu acordat postului german Deutschlandfunk, că nu dorește să candideze pentru un al doilea mandat la conducerea instituției. Astfel, după încheierea actualului mandat în 2019, el intenționează să se retragă, potrivit news.ro.Fostul premier luxemburghez a devenit preşedinte al Comisiei Europene în 2014, după ce a reuşit să obţină susţinerea a 26 din cele 28 de ţări UE.

Însă, Marea Britanie s-a opus cu înverşunare numirii sale, întrucât Juncker a militat pentru un proces de integrare mai profund în Uniunea Europeană.

„Am avut o campanie bună (n.r. în 2014)… dar nu va exista o a doua campanie, pentru că nu mă voi autopropune drept candidat pentru a doua oară”, a declarat Jean-Claude Juncker.

Totodată, acesta şi-a exprimat îngrijorarea că ţările europene nu vor păstra un front comun în timpul negocierilor pentru Brexit.

„Ungurii şi polonezii vor acelaşi lucru ca germanii şi francezii? Am îndoieli puternice”, a explicat preşedintele CE.

Juncker a precizat că britanicii vor încerca să divizeze ţările europene, promiţând fiecărui lider naţional un tratament preferenţial în relaţiile cu Marea Britanie după Brexit.

„Celelalte 27 de ţări nu au realizat încă, dar britanicii ştiu foarte bine cum să abordeze această problemă. Ei vor promite ceva ţării A şi vor spune altceva ţărilor B şi C, iar în final nu va exista un front comun european”, a declarat preşedintele Juncker.

Comisia Europeană este responsabilă cu propunerea legislaţiei europene, precum şi cu realizarea bugetului şi supravegherea finanţărilor UE.    PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.