Acasă Politic Laura Codruța Kovesi: “Se urmărește exonerarea de răspundere penală a unor oficiali”...

Laura Codruța Kovesi: “Se urmărește exonerarea de răspundere penală a unor oficiali” –

DISTRIBUIȚI

148744 – 010212017 –   Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a declarat la Digi24 că lupta anticorupție va fi în zadar dacă intră în vigoare ordonanța privind modificarea Codului Penal, așa cum a fost adoptată marți seara de  către guvern.

E revoltător, s-au cerut puncte de vedere pe proiectul inițial la instituțiile din domeniul justiției, au fost transmise puncte de vedere negative. Ordonanța a fost modificată, s-a cerut din nou un punct de vedere pentru azi la 9, dar aseară au fost votate modificările”, a spus Laura Codruța Kovesi.

De azi noapte, fiecare zi e un risc major pentru sistemul de justiție. În fiecare zi ne putem trezi că sunt modificate competenţe, proceduri, statutul magistraţilor”, a afirmat ea în intervenţia sa telefonică.

Întrebată dacă este vorba despre o lege „cu dedicație”, șefa DNA a răspuns: „Da, pentru că prin aceste prevederi se urmărește exonerarea de răspundere penală a unor oficiali”.

Proiectele de OUG au fost trimise la CSM pentru aviz. În cadrul acestei proceduri am primit la ora 19 acest proiect pentru a ne da un punct de vedere. În timp ce lucram la acest punct de vedere, ea a fost adoptată, în noiul nopții, această ordonanță care din punctul nostru de vedere aduce modificări grave”, a explicat șefa DNA.

Avem peste 440 de articole în Codul penal, ordonanța modifică 4 articole. În ce constă urgenţa? Deciziile Curții Constituționale la care se face trimitere în nota de fundamentare nu au legătură cu modificările privind pedapsa, cu cele privind favorizarea infractorilor, cu modificările care prevăd că persoanele care adoptă sau aprobă sau emit acte normative nu vor mai răspunde penal. Nu există niciun fel de legătură”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.