Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ministerul de Interne a fost prevenit

Ministerul de Interne a fost prevenit

DISTRIBUIȚI

148761 – 020212017 – La aproximativ o oră de la intervenția telefonică a ministrului de Interne Carmen Dan, care a afirmat că nu a fost prvenită în legătură cu eventuale violențe care ar putea apărea la protestele antiguvernamentale de miercuri seara, Serviciul Român de Informații (SRI) a dat publicității un comunicat în care precizează că a informat operativ „instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice” în legătură cu intenția unor grupuri de a organiza violențe la protestele din centrul Capitalei.

Comunicatul SRI o contrazice astfel pe ministrul de Interne Carmen Dan, care declarase anterior că nu a avut informații că vor fi provocări la miting.

„În legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la informările SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem următoarele precizări: Serviciul Român de Informații a acționat potrivit competențelor legale deținute, datele și informațiile obținute cu privire la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice”, se precizează în comunicatul SRI.

„În această situație a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituțiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul secretarului de stat Ștefu Viorel și Bogdan Despescu — IGPR, precum și la nivelul Jandarmeriei și SPP. Conform Legii 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată în 2014 și Legii nr. 14/1992, SRI are competențe pentru obținerea de date necesare prevenirii și contracarării activităților extremiste. Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaționale. SRI nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, însă dacă se obțin date de interes pentru instituțiile cu atribuții pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate, așa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală”, mai informează SRI. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.