Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Munchen: Meleşcanu, la Conferinţa pentru politici de securitate de la München

Munchen: Meleşcanu, la Conferinţa pentru politici de securitate de la München

DISTRIBUIȚI

149127 – 17022017 –   Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa, în perioada 17 – 19 februarie 2017, la cea de-a 53-a ediţie a Conferinţei pentru politici de securitate, care va avea loc la München.

Agenda de anul acesta a Conferinţei de la München cuprinde teme relevante pentru gestionarea provocărilor de securitate actuale, legate, printre altele, de cooperarea transatlantică, priorităţile prezente şi de perspectivă ale NATO, viitorul proiectului european. Dezbaterile tematice vor viza aspecte de interes referitoare la teme precum securitatea energetică, securitatea cibernetică, securitatea climatică. Sunt, de asemenea, prevăzute discuţii cu caracter regional cu privire la Eurasia, Asia de Sud-Est, Peninsula Coreeană, Arctica şi Orientul Mijlociu.

Participarea ministrului la Conferinţa de la Munchen va oferi prilejul pentru prezentarea viziunii României cu privire la situaţia de securitate la nivel european şi global, cu evidenţierea importanţei relaţiei trans-atlantice şi a rolului NATO şi UE în actualul context internaţional, precum şi a contribuţiilor specifice ale ţării noastre.

În marja Conferinţei, şeful diplomaţiei române va avea o serie de întrevederi bilaterale cu miniştri de externe şi personalităţi politice prezente la eveniment, va participa la dejunul de lucru la nivel înalt oferit de organizaţia Atlantic Council, precum şi la dineul de gală oferit de premierul landului Bavaria, Horst Seehofer.

Informații suplimentare:

Conferinţa internaţională de la München (Munich Security Conference/MSC 2017) reprezintă unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte în mod tradiţional lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare. De la prima sa ediţie – în 1963,  ca “Internationale Wehrkunde–Begegnung” – reuniunea s-a constituit ca un reper important al dezbaterilor din domeniul securităţii la nivel european şi euro-atlantic. Evenimentul se remarcă şi prin faptul că permite dezbateri şi schimburi de idei informale pe teme ce ţin atât de actualitate, cât şi de perspectivă.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.