Acasă Economie Plângere penală împotriva guvernului Grindeanu şi a lui Liviu Dragnea. O comunitate...

Plângere penală împotriva guvernului Grindeanu şi a lui Liviu Dragnea. O comunitate considerată tezaur istoric al României îi acuză de ”atentat împotriva unei comunități locale”

DISTRIBUIȚI

148817 – 030212017 –. Asociaţia Composesorală BORŞA a depus o plângere penală împotriva membrilor guvernului Grindeanu şi a lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, pentru atentat contra unei colectivităţi, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi favorizarea făptuitorului, după ce Guvernul a adoptat în noaptea de marți spre miercuri și a publicat în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică legislația penală.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 modifică prevederile Codului penal şi Codului de procedură penală în mod arbitrar, fără a fi justificată urgenţa, cu scopul ascuns de a favoriza persoanele care au săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu.

În motivare, asociaţia invocă atentatul contra unei colectivităţi  prevăzută şi pedepsită de art. 402 Cod penal, în sensul că prin OUG nr. 13/2017, aceştia “prin orice alt mijloc”, au săvârşit un atentat împotriva unei comunităţi locale, Composesoratul Borşa, format din mii de membri, comunitate de proprietari considerată tezaur istoric al României, cu scopul de a îngreuna sau  de a împiedica exercitării puterii de stat (în speţa noastră, punerea în executare a mai multor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, precum şi recuperarea efectivă a dreptului nostru de proprietate în suprafaţă de 17.000 hectare teren forestier);

De asemenea, abuzul în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, prevazută şi pedepsită de art. 297 şi art. 309 Cod Penal, precum şi pentru favorizarea făptuitorului, prevăzută şi pedepsită de art. 269 Cod penal.

Totodată, micşorând limitele de pedeapsă, una din consecinţele principale ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului va fi prescrierea  a numeroase infracţiuni de abuz în serviciu, indiferent de consecinţele acestora, practic, toate faptele de abuz în serviciu petrecute înainte de anul 2012 se vor prescrie.

Composesoratul Borşa are calitatea de parte vătămată în dosarul 216/P/2015 aflat în instrumentarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei. Această plângere penală ese indreptată împotriva mai multor persoane fizice şi juridice, în principal pentru redistribuirea ilegală a unei suprafeţe de 6056 hectare de teren forestier către o structură de crimă organizată care urmăreşte spălarea acestui teritoriu în beneficul finanţatorului şi destinatarului final, Frank Timiș. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.