Acasă Politic PNL și USR: Depunem moțiune de cenzură contra Guvernului Grindeanu

PNL și USR: Depunem moțiune de cenzură contra Guvernului Grindeanu

DISTRIBUIȚI

148747 – 010212017 –  Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu, după ce noaptea trecută Guvernul a adoptat, prin ordonanță de urgență, modificarea legislației anticorupție. Demersul este susținut și de USR, care inițial își anunțase intenția de a depune o moțiune simplă.

 „Întregul Guvern PSD-ALDE trebuie să demisioneze. Acest Guvern trebuie să plătească pentru faptele săvârşite şi ar trebui să intrăm în alegeri anticipate. Dacă Guvernul nu va demisiona, PNL depune astăzi moţiune de cenzură. Acesta a fost un act de banditism politic, a fost o acţiune cu premeditare. Au negat în campania electorală că vor merge pe ordonanţe care să salveze corupţii, însă am văzut că în prag de seară, ca hoţii, au decis să-şi salveze clientela politică şi să sfideze o lume întreagă”, a declarat miercuri Raluca Turcan.

Demersul PNL și USR de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului în eventualitatea în care membrii Cabinetului Grindeanu nu vor demisiona, va avea susținere la votul din Parlament și din partea unei părți a aleșilor UDMR și ai minorităților, au precizat, pentru EVZ, surse liberale.

Reamintim că UDMR are un protocol de colaborare parlamentară semnat cu PSD de susținere a majorității PSD-ALDE.

Liderul USR, Nicuşor Dan, susţine că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor semna alături de PNL textul unei moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, luând totodată în calcul posibilitatea unor demisii în Parlament.

Cosemnăm împreună cu PNL moţiunea de cenzură. Textul care era pregătit pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, în speranţa că PSD va avea o atitudine rezonabilă, poate să fie folosit pentru ordonanţa de urgenţă pentru ca toţi cetăţenii să aibă parte de această dezbatere pe o chestiune foarte importantă. La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii, însă trebuie să cântărim foarte bine dacă mai există ruşine în această majoritate. Ei, după cum ne-au arătat, ar fi capabili să guverneze şi să legifereze cu un Parlament de 250 de oameni sau câţi sunt ei. Deci, dacă asta ajută, fără îndoială, dar trebuie să cumpănim foarte bine„, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, la Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.