Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Prahova: Zgonea, sub control judiciar

Prahova: Zgonea, sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

149078 – 16022017 –  Procurorii DNA il acuza pe Valeriu Zgonea, fost presedinte executiv al PSD si fost presedinte al Camerei Deputatilor, ca a primit foloase necuvenite in valoare de 52.000 de lei pentru angajarea unei rude a unui om de afaceri intr-o inalta functie guvernamentala. Zgonea a fost audiat miercuri la DNA Ploiesti.

”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 15 februarie 2017, fata de inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan, vicepresedinte, in perioada 2010-2012, si ulterior presedinte al Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Romaniei in legislatura 2012-2016, pentru infractiunea de trafic de influenta.

Totodata, s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de numitul Dobrica Dumitru, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Buzau in perioada iunie 2004 – decembrie 2013 si administrator/actionar al unei societati comerciale, pentru infractiunea de cumparare de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a fost numit in functia de presedinte al Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Romaniei.

In acest context, incepand cu luna iulie 2012, suspectul Dobrica Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Stefan, iar acesta din urma a acceptat foloase necuvenite in schimbul interventiei pe langa functionarii publici asupra carora a lasat sa se creada ca are influenta, in vederea numirii unei rude a lui Dobrica Dumitru intr-o importanta functie publica.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a primit de la suspectul Dobrica Dumitru foloase necuvenite in suma de aproximativ 52.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena in intervalul 16 – 19.05.2013) si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23.01.2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Ionela Dobrică nu recunoaște nimic

Ionela Dobrica, acum deputat PSD, zice ca habar nu are de modul in care Zgonea a promovat-o in guvern. ”Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citați Valeriu Zgonea si tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcția de subsecretar de Stat a fost făcută la propunerea PSD și a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic in legatură cu lucrurile care sunt scrise de DNA in comunicatul referitor la acest dosar. In acest moment nu am nicio calitate in acest dosar.Am încredere în corectitudinea justiției in România”, scrie aceasta pe Facebook.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.