Acasă Politic Prioritățile mandatului ambasadorului Klemm în România – securitatea, democrația și prosperitatea

Prioritățile mandatului ambasadorului Klemm în România – securitatea, democrația și prosperitatea

DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a salutat decizia Guvernului României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare, menționând că pe lista priorităților SUA în țara noastră se află asigurarea securității ambelor state, precum și democrația.Aș vrea să vă spun care sunt prioritățile SUA în România, prima este promovarea securității țărilor noastre, suntem binecuvântați de faptul că atât SUA, cât și România au viziunea necesară pentru a face investițiile necesare în securitate, SUA salută decizia Guvernului României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, dar chiar și înainte de această decizie, SUA și România au avut o colaborare extraordinară în domeniul apărării și al dezvoltării capacităților de descurajare a amenințărilor consistente din această regiune. Soldații noștri au luptat umăr la umăr pe câmpuri de luptă aflate la mare distanță de România și avem o colaborare foarte eficientă între serviciile de informații și instituțiile de aplicare a legii care ne permit să combatem terorismul, criminalitatea organizată transfrontalieră, proliferarea armamentului de distrugere în masă, traficul de persoane și droguri, dar și intențiile ostile ale țărilor vecine României de a submina instituțiile democratice și guvernarea democratică de aici„, a spus Klemm, conform Evz.ro, care citează Agerpres.

Diplomatul american a menționat pe lista priorităților promovarea democrației și a salutat angajamentul României de consolidare a instituțiilor democratice, de a promova libertatea de exprimare, libertatea presei, drepturile cetățenilor și rolul femeilor în societate și economie.

Promovarea prosperității reciproce a fost amintită tot drept o prioritate și a arătat că rolul său este să ajute companiile americane să-și prezinte serviciile și produsele publicului român, dar și să încurajez investițiile. ”În același timp, încerc să caut modalități de creștere a cunoașterii și înțelegerii reciproce dintre popoarele și țările noastre. Promovăm așadar programe de schimburi educaționale pentru a încuraja studenți și profesori din SUA să vină în România și profesori și studenți din România să meargă în SUA, încurajăm turismul dintre țările noastre”, a mai spus diplomatul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.