Acasă Social Reacţia Patriarhului față de evenimentele din societatea românească

Reacţia Patriarhului față de evenimentele din societatea românească

DISTRIBUIȚI
Sursă foto: evz.ro

148835 – 030212017 –.  “În contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri și războaie, este nevoie mai mult ca oricând de făcători de pace, adică de toți aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare, îşi incepe mesajul patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, într-un comunicat intitulat „Îndemn la rugăciune”.

Adesea există violență și tulburare și pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu și care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite. Să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților care au fost făcători de pace să aducă pace, ocrotire și armonie în familie, în societate și, mai ales, între popoare în lumea de astăzi”, transmite patriarhul Daniel, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Agenției Basilica.

Potrivit PF Daniel , „pacea și bucuria sunt două daruri Dumnezeiești care trebuie primite cu recunoștință, ele trebuie căutate și cultivate”.

Când omul nu mai are pace în suflet, în familie, când nu mai există pace în societate, toate se tulbură, toate se întristează, ajung în stare de confuzie. Dar pacea Dumnezeiască este armonia pe care Duhul Sfânt o construiește în sufletul omului, făcându-l să se uite la sine, în iubirea lui Dumnezeu și în iubirea față de semeni”, mai completează acesta. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.