Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru: „Este nevoie de unitate pentru a susține...

Strasbourg: Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru: „Este nevoie de unitate pentru a susține Albania”

DISTRIBUIȚI

149096 – 16022017 –  Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a salutat progresele Albaniei în îndeplinirea criteriilor politice de aderare la Uniunea Europeană, subliniind totodată faptul că este nevoie de unitate și consens pentru a consolida acest parcurs. Declarațiile eurodeputatului Victor Boștinaru au fost făcute în plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână la Strasbourg, în contextul dezbaterii raportului eurodeputatului Knut Fleckenstein privind Albania.

Conform eurodeputatului român: „Pot spune astăzi, fără nicio umbră de îndoială, faptul că Albania a făcut progrese remarcabile în direcția îndeplinirii criteriilor politice de aderare și în punerea în aplicare a celor cinci priorități-cheie pentru deschiderea negocierilor de aderare.

Mai mult decât atât, majoritatea aflată la guvernarea Albaniei a demonstrat capacitatea sa de a conduce și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a asigura un dialog politic constructiv. Acest consens politic în vederea integrării în Uniunea European este fundamentul continuării agendei de reforme”.

Totodată însă – a conchis eurodeputatul Victor Boștinaru -, este nevoie de unitate pentru a susține Albania și veți avea întotdeauna suportul Grupului nostru. Am speranța că va exista din partea Comisiei Europene, reconfirmarea deschiderii de noi capitole de aderare pentru Albania”. – –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.