Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Stăm prost și la capitolul explozivi

Strasbourg: Stăm prost și la capitolul explozivi

DISTRIBUIȚI

149089 – 16022017 –  Miercuri, 15 februarie, Comisia Europeană a solicitat României, Ciprului și Franței să asigure deplina punere în aplicare a Regulamentul (UE) nr. 98/2013 privind comercializarea și utilizarea precursorilor de explozivi.

Regulamentul a intrat în vigoare la 2 septembrie 2014 și este un act legislativ important care limitează și controlează accesul la o serie de produse chimice periculoase, ce ar putea fi utilizate de teroriști pentru a fabrica explozivi artizanali. Implementarea sa corectă este un element important atât al Agendei europene privind securitatea, cât și al Comunicării Comisiei privind calea către oUniune a securității reală.

Cele trei state membre menționate nu au stabilit încă normele necesare de stabilire a sancțiunilor care urmează să fie aplicate în caz de încălcare a Regulamentului. Prin urmare, Comisia le-a transmis avize motivate, îndemnându-le să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că sancțiunile sunt puse în aplicare în conformitate cu normele în vigoare.

În plus, Franța și România au fost informate în legătură cu necesitatea de a asigura o difuzare regulată către operatorii economici (și anume, către comercianții cu amănuntul) a orientărilor privind precursorii.

Dacă statele membre nu remediază situația în următoarele două luni, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.  PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua.As dori sa va întreb pentru prelungirea permisului de sedere in Romania am nevoie de cazier ul judiciar?Domiciliul meu este in Ilfov.As dori sa stiu …in cazul in care am nevoie il cer tot de la sediul vechi din Pipera

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.