Acasă Externe SUA: Transformarea forţelor pentru operaţii speciale – prioritate strategică a Armatei României”

SUA: Transformarea forţelor pentru operaţii speciale – prioritate strategică a Armatei României”

DISTRIBUIȚI

149272 – 24022017 – În cadrul vizitei desfăşurate în SUA, în zilele de 22 și 23 februarie, generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, a participat la simpozionul forţelor pentru operaţii speciale, organizat de Global Special Operations Forces Foundation.

Discuţiile au fost centrate pe adaptarea rolului forţelor speciale la noile provocări de securitate, cu accent pe creşterea interoperabilităţii şi integrarea forţelor convenţionale şi a celor speciale în cadrul misiunilor viitoare, dezvoltarea capabilităţilor ISR (Intelligence-Surveillance-Reconnaissance) şi armonizarea acestora cu utilizarea celorlalte capabilităţi de apărare, forţe şi resurse. De asemenea, au fost aduse în discuție posibilități de identificare a unor modalităţi eficiente de sprijin a forţelor speciale de către forţele convenţionale.

Șeful Statului Major General a avut o prezentare cu tema ”Transformarea forţelor pentru operaţii speciale – prioritate strategică a Armatei României”, subliniind importanţa relației om – tehnologie şi provocările generate de actualul context de securitate.

“Acest simpozion a constituit cadrul adecvat pentru interacţiunea cu personalităţi din zona politico-militară a statelor care au parteneriate strategice cu SUA şi a reprezentat, totodată, o oportunitate pentru prezentarea rolului forţelor pentru operaţii speciale din România, care pot deveni centru de greutate regional. Forţele speciale româneşti trec printr-un amplu proces de transformare, însă vreau să subliniez că sunt pregătite de misiune, sunt în măsură să îndeplinească o gamă întreagă de misiuni, naţionale sau multinaţionale, oricând şi oriunde este nevoie”, a precizat generalul Ciucă.

În finalul intervenţiei, şeful Statului Major General a lansat invitaţia celor prezenţi la simpozion de a participa la următoarea conferinţă a forţelor pentru operaţii speciale, „Global Special Operations Forces Symposium Europe”, care va fi găzduită de România la finalul lunii septembrie.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.