Acasă Externe Ucraina: Șeful Guvernului de la Chișinău vizitează Ucraina

Ucraina: Șeful Guvernului de la Chișinău vizitează Ucraina

DISTRIBUIȚI

149004 – 13022017 –  Premierul Guvernului Republicii Moldova, Pavel Filip, efectuează luni o vizită în Ucraina, la invitația omologului său ucrainean Volodimir Groisman, având programată cu această ocazie o întrevedere cu președintele țării gazdă, Petro Poroșenko, relatează presa de peste Prut.

Pe agenda discuțiilor figurează relațiile economice bilaterale, protejarea mediului pe râul Nistru, rezolvarea conflictului transnistrean și supravegherea comună a frontierei.

Anterior, prim-ministrul moldovean declarase că autoritățile de la Chișinău sunt deschise pentru un dialog constructiv și dinamizarea parteneriatului dintre cele două state.

Aceasta este prima vizită a premierului Pavel Filip la Kiev după accederea președintelui prorus Igor Dodon la putere la Chișinău.

După ce în campania electorală a provocat iritarea autorităților ucrainene cu afirmația sa că peninsula Crimeea este ”de facto” a Rusiei, Dodon a spus că vrea ca Ucraina să fie una din primele destinații ale vizitelor sale în străinatate ca președinte.

Serghei Orlov, primul secretar al Ambasadei Ucrainei la Chișinau, a declarat pentru postul de radio Europa Liberă săptămâna trecută că ”nu este planificată vreo vizită a președintelui moldovean Igor Dodon la Kiev”, anunță stiri.tvr.ro.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.