Acasă Politic UK: ”Oscarul tehologic”, cucerit de o navă construită la Galați

UK: ”Oscarul tehologic”, cucerit de o navă construită la Galați

DISTRIBUIȚI

149312 – 27022017 –  Trofeul ”Offshore Support Ship 2017 Award”, un soi de ”Oscar tehnologic”, decernat în cadrul galei industriei navale de la Londra, i-a revenit navei ”Maersk Connector”, o navă de tip Offshore Carrier DOC 8500, construită la Şantierul naval ”Damen” din Galaţi şi lansată la apă în 2016.

Performanţă de excepţie pentru Şantierul naval ”Damen” din Galaţi, care a reuşit să-şi adjudece marele trofeu – ”Offshore Support Ship 2017 Award” – la Gala industriei mondiale de profil (Offshore Support Journal Annual Awards), desfăşurată la Londra, în februarie 2017.

Premiul este echivalentul unui ”Oscar” în domeniul construcţiei navale şi a fost obţinut pentru  o adevărată bijuterie tehnologică, lansată la apă în februarie 2016: ”Maersk Connector”, o navă de tip Offshore Carrier DOC 8500, destinată flotei Maersk Supply Service.

”Maersk Connector este un exemplu strălucit de ceea ce putem realiza prin colaborare. Nu numai că a fost livrată la timp şi la costul aşteptat, dar a fost şi un răspuns pe măsura aşteptărilor la provocările pe care piaţa offshore le are în prezent”, a declarat, la ceremonia de decernarea a premiilor, Remko Bouma, manager în cadrul grupului Damen.

Nava Maersk Connector este rezultatul unui parteneriat dintre Damen Shipyards Group şi două transnaţionale de mare succes: Maersk (cel mai mare trasportator pe apă din lume) şi Deep Ocean (cel mai important operator de transport de energie electrică pe sub ocenele planetei).

Nava este a doua de acest fel construită la Galaţi, după ce, în iulie 2015, sora ei geamănă (Maersk Connector DP1) a fost lansată la apă şi a devenit operaţională. Maersk Connector DP2 este clasificată de Lloyd’s Register of Shipping, are 9.300 tdw, lungimea totală de 138,35 metri, lăţimea de 27,45 metri şi un pescaj de 6,25 metri. Poate lua la bord 90 de persoane, membri ai echipajului şi specialişti în instalarea cablurilor subacvatice. – sursa: Digi24.ro    PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.