Acasă Social Vot în unanimitate: CSM sesizează Curtea Constituţională

Vot în unanimitate: CSM sesizează Curtea Constituţională

DISTRIBUIȚI

148746 – 010212017 –   – CSM a decis în această dimineață, în unanimitate, sesizarea Curții Constituționale a României în legătură cu un conflict între constitutional, după ce Guvernul a modificat noaptea trecută,  prin ordonanță de urgență Codului Penal.În această dimineață, președintele Klaus Iohannis a participat la ședința CSM pe a cărei ordine de zi a fost inclusă solicitarea Ministerului Justiției referitoare la proiectul de lege privind modificarea Codului Penal și de procedură penala.

Președintele Klaus Iohannis a cerut CSM să sesizeze Curtea Constituțională.  Șeful statului a precizat că  trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional.

La ieșirea de la CSM, Iohannis a anunțat că preşedintele CSM, Mariana Ghena, este hotărâtă să sesizeze CCR în privinţa OUG de modificare a codurilor penale.

Preşedintele CSM a declarat că e o situaţie excepţională. Klaus Iohannis a afirmat că justiţia este independentă, iar magistraţii sunt indignaţi de felul în care Guvernul a dat OUG, noaptea, fără aviz.

Un membru CSM i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să sesizeze și el CCR pentru un impact mai puternic, însă șeful statului a spus că deși este de acord cu această propunere, dacă include acest aspect pe ordinea de zi va fi acuzat că a impus Consiliului să sesizeze Curtea Constituțională.

Este important să vedem că există acest conflit şi să fie sesizată CCR, care are inclusiv libertatea de a anula acest act normativ. Problema e că în acest fel, cum a procedat Guvernul, nu se poate proceda”, a mai spus preşedintele la plecarea de la CSM, care a ținut să precizeze că toţi membrii CSM sunt solidari. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.