Acasă Externe SUA: Profesori și cercetători români – întâlnire cu ambasadorul Maior

SUA: Profesori și cercetători români – întâlnire cu ambasadorul Maior

DISTRIBUIȚI

149354 – 01032017 – Ambasadorul român în SUA, George Cristian Maior, a avut o întrevedere cu un grup de profesori și cercetători români în domeniul tehnologiilor și securității energetice, aflați în vizită de lucru în SUA, în cadrul Programului pentru vizitatori internaționali (International Visitors Leadership Program – IVLP), derulat de Departamentul de Stat american, informează washington.mae.ro.

Programul este rezultatul dialogului dintre Guvernul României și Administrația SUA, fiind unul dintre proiectele comune convenite în cadrul Grupului de lucru pe energie, ca parte a Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii.

Ambasadorul român a prezentat importanța strategică a domeniului energiei, prioritatea cu care este tratată asigurarea securității energetice în România și SUA și demersurile realizate în comun pentru promovarea unor proiecte de interconectare în plan regional, cu impact strategic și perspectivă pe termen lung. ”România se concentrează asupra investițiilor din zona energetică, semnificative și cu impact strategic, nu doar economic”, a afirmat Maior. PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.