Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Agenția Europeană a Medicamentului și-ar putea muta sediul în România

Agenția Europeană a Medicamentului și-ar putea muta sediul în România

DISTRIBUIȚI

149365 – 01032017 – Instituțiile europene cu sediul în Londra vor trebui să-și mute sediile după Brexit. Potrivit lui Theodor Stolojan, România ar putea găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului, dar că demersurile trebuie începute din timp.

”Deja a început bătălia între restul statelor membre privind cine ce apucă din ce avea Marea Britanie instituții europene sau alte. De exemplu, există Agenția Europeană a Medicamentului de care suntem și noi interesați. Noi nu avem nicio agenție europeană”, a declarat Stolojan, citat de News.ro.

”Suntem și noi un pretendent, dar au apărut și alții”, a adăugat el. Informația a fost confirmată și de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Marea Britanie, ca centru financiar, este și centru de clearing pentru tot ce înseamnă operațiuni financiare cu derivate pentru întreaga Uniune Europeană, deci orice operațiune cu derivate care se face la Sibiu are clearingul din Marea Britanie”, a spus Marinescu.

Agenția Europeană a Medicamentului are 900 de angajați și supervizează siguranța medicamentelor vândute în UE, o piață cu peste 500 de milioane de consumatori, menționează InCont.ro.

Până acum, Milano, Viena și Amsterdam și-au exprimat intenția de a găzdui această agenție, care aduce beneficii economice importante pentru orașul-gazdă: angajații sunt plătiți de UE, iar orașul unde se află sediul încasează venituri din chiriile pentru birouri, de exemplu. În plus, organizatorii de conferințe, dar și hotelurile pot avea de câștigat.

În ceea de privește European Banking Agency, aflată tot la Londra, Spania și Franța și-au exprimat dorința de a o găzdui după Brexit PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.