Acasă Politic Angel Tîlvăr, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor: “Avem obligaţia de a...

Angel Tîlvăr, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor: “Avem obligaţia de a acţiona ferm şi responsabil pentru conservarea acestei bogăţii naturale.”

DISTRIBUIȚI

149766 – 21032017 – Deputatul Angel Tîlvăr a publicat o declaraţie de presă cu prilejul Zilei Internaţionale a Pădurilor ce este celebrată pe 21 martie, în baza rezoluţiei A/RES/67/200, adoptată în anul 2012 de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cu prilejul acestei zile internaţionale, doresc să salut acele iniţiative parlamentare, guvernamentale şi ale societăţii civile care au drept scop protejarea pădurilor şi dezvoltarea forestieră.  Îmi exprim speranţa că aceste proiecte vor constitui acel sistem eficient şi sustenabil de care avem atâta nevoie pentru a apăra frumuseţea şi bogăţia codrului românesc”, subliniază deputatul Angel Tîlvăr într-o declarație de presă.

România are marea şansă de a deţine un fond forestier important, cu o suprafaţă de 6.529 mii hectare, reprezentând 27,3% din teritoriul ţării, dar şi suprafeţe semnificative de păduri naturale, virgine şi cvasivirgine, incluse parţial în arii protejate oficial constituite.

Totodată, impactul esenţial al pădurilor României, dincolo de exploatarea lemnului şi sectoarele sale conexe, este însă legat de rolul lor de protecţie, de conservare a biodiversităţii şi a unor inestimabile elemente de cultură tradiţională.

”Tocmai de aceea, avem obligaţia de a acţiona ferm şi responsabil pentru conservarea acestei bogăţii naturale care îşi pune amprenta asupra vieţii tuturor, iar tăierile ilegale de lemn şi defrişările abuzive trebuie să devină, prin efortul nostru comun, un lucru care ţine de trecut.

Aşadar, acest eveniment anual ne oferă ocazia de a reflecta la importanţa „aurului verde al naturii” pentru umanitate şi la rolul pe care acesta îl joacă în ceea ce priveşte calitatea vieţii, dezvoltarea durabilă şi securitatea alimentară pentru generaţiile prezente şi pentru cele viitoare”, mai precizează deputatul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.