Acasă Externe Autonomie, dar pe banii cui?

Autonomie, dar pe banii cui?

DISTRIBUIȚI

149760 – 21032017 –  Autoritățile maghiare nu se lasă și aduc din nou în discuție autonomia Ținutul Secuiesc. Vicepremierul Ungaria, Zsolt Semjen, a afirmat luni că supravieţuirea comunităţilor etnicilor maghiari din străinătate depinde de abilitatea acestora de a progresa către autonomie, conform agenției MTI, citată de Gândul.

Prezent la lansarea ultimelor volume ale unei publicaţiei ”Drepturile minorităţilor, reprezentarea grupurilor de interese, autonomie”, oficialul maghiar a afirmat că autonomia este atât un scop, cât şi o viziune pentru viitorul etnicilor ungari.

Zsolt Semjen a solicitat etnicilor maghiari care trăiesc dincolo de frontiera Ungariei să nu își abandoneze niciodată solicitările privind autonomia și a precizat că abilitatea acestor minorități depinde și de succesul partidelor politice ale etnicilor maghiari, aceste partide fiind nevoie să fie prezente în Parlamente statelor respective, în administrația locală, dar și în funcții din guvern.

Vicepremierul ungar a afirmat că pentru un succes al minorităților trebuie să existe unitate și reprezentarea acestora trebuie făcută cât mai omogen posibil.

Zsolt Semjen a adăugat că pe lângă reprezentarea intereselor în comunitatea maghiară locală, partidele etnice ungare au de asemenea responsabilitatea de a avea un mesaj clar şi acceptabil pentru majoritatea naţiunii.

Vicepremierul a menţionat că Alianţa maghiarilor din Vojvodina Hungarians, din Serbia, este un exemplu al etnicilor ungari ce îndeplinesc această condiţie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.