Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 27 martie – încă o zi de sărbătoare națională

București: 27 martie – încă o zi de sărbătoare națională

DISTRIBUIȚI

149918 – 28032017 – Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 27 martie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională.

Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureş şi Crişana au decis, la rândul lor, Unirea cu ţara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor.

Legea promulgată astăzi are prin urmare o semnificaţie deosebită, aceea de marcare a acestui moment important din istoria României.

În acelaşi timp, România rămâne pe deplin angajată în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă, conform Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, un obiectiv naţional de politică externă, acesta fiind asumat formal inclusiv în Declaraţia privind instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova din anul 2010.

Integrarea europeană este singurul drum care poate oferi un viitor prosper cetăţenilor Republicii Moldova. Acest obiectiv comun al Republicii Moldova şi al României poate fi realizat doar printr-un profund proces de reforme, printr-o modernizare cuprinzătoare a statului şi instituţiilor sale, în conformitate cu valorile şi standardele europene, proces pe care România îl sprijină ferm.

Cu prilejul zilei de 27 martie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis tuturor românilor cele mai calde urări.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.