Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Acuze extrem de grave la adresa Ministerului Sănătății

București: Acuze extrem de grave la adresa Ministerului Sănătății

DISTRIBUIȚI

149584 – 13032017 – Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că Ministerul Sănătății trebuie să își asume întreaga responsabilitate pentru lipsa frecventă a medicamentelor oncologice necesare tratamentului copiilor bolnavi de cancer.

Într-o întrebare adresată ministrului Sănătății, luni, 13 martie, parlamentarul atrage atenția că viața copiilor bolnavi de cancer este amenințată din cauza tratamentelor incomplete și inadecvate. O astfel de situație se întâlnește tot mai des la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iaşi, unde, de aproape o lună, lipsesc trei medicamente pentru afecţiunile oncologice. În disperare, părinții acestor copii sunt nevoiți să cumpere medicamentele din străinătate pentru a asigura continuitatea tratamentului, la prețuri ce le depășesc, de multe ori, posibilitățile.

În acest context, deputatul liberal a solicitat ministrului Sănătății să explice de ce se ajunge, atât de des, ca în spitalele oncologice din România să nu fie asigurată continuitatea tratamentului și cine se face răspunzător pentru acest lucru. Totodată, Dumitru Oprea a cerut măsuri urgente pentru evitarea situațiilor critice în care s-ar putea afla copiii în lipsa medicației corespunzătoare.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.