Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Americanii ne sprijină pentru recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni

București: Americanii ne sprijină pentru recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni

DISTRIBUIȚI
SAMSUNG CAMERA PICTURES

149892 – 28032017 – Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a primit ieri pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Cei doi oficiali au discutat aspecte referitoare la cooperarea bilaterală pe teme de justiție, inclusiv derularea unor proiecte comune, printre care și colaborarea oferită de către SUA în domeniul recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni.

De asemenea, a fost reiterată deschiderea părții române în ceea ce privește schimbul de experiență cu partenerii americani, precum și furnizarea de expertiză din partea acestora.

Vizita de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și colaborare dintre cele două state.

Tot ieri, ministrul a avut o întâlnire cu Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind activitatea instituţională a Direcției Naționale Anticorupție. După aproape o oră de discuții, Kovesi a spus că Toader nu i-a cerut demisia și nici nu își va da demisia. ”Am discutat despre activitatea DNA. Nu, nu mi-a cerut demisia. Nu intenționez să îmi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia. DNA și-a făcut treaba. Nu dau niciun detaliu din cadrul întâlnirii, voi da după ce se termină această etapă. Am discutat doar despre activitatea DNA. Restul detaliilor o să îl aflați de la domnul ministru. Întotdeauna am acționat correct”, a spus Laura Codruța Kovesi la ieșirea de la întâlnirea cu Tudorel Toader.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.