Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cadou de 8 martie pentru ANI

București: Cadou de 8 martie pentru ANI

DISTRIBUIȚI

149506 – 08032017 –  O nouă înfrângere pentru Agenția Națională de Integritate (ANI) din partea Parlamentului. Plenul reunit al celor două camere parlamentare a votat miercuri, 8 martie, propunerea legislativă care prevede că nu reprezintă conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Vicepreşedintele Comisiei privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Adriana Săftoiu, spune că e vorba despre modificarea care prevede că nu e conflict de interese. ”E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, că nu e un conflict de interese ca eu să păstrez un angajat chiar dacă a lucrat cu mine cinci ani”.

La articolul 32, după alineatul 12 se introduce un nou alineat care va avea următorul cuprins: ”Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputaţii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani”.

Propunerea aparține deputaților Constantin Avram (ALDE), Marcel Ciolacu (PSD), Attila Korodi (UDMR) şi Eugen Tomac (PMP). –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.