Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cezar Preda, directorul SIE?

București: Cezar Preda, directorul SIE?

DISTRIBUIȚI

149406 – 03032017 –  Klaus Iohannis și Liviu Dragnea au ajuns la o intelegere in privinta sefiei Serviciului de Informatii Extern (SIE), anunta EVZ.

Unul dintre numele cu cele mari sanse sa devina director al SIE este deputatul PNL Cezar Preda, in prezent membru in comisia de control asupra SRI. De asemenea, Preda a condus comisia parlamentara de control a SIE in 2007 – 2008.

Potrivit surssei citate, intelegerea PSD – Președinție a avut loc inainte de numirea sefului comisiei parlamentare de control a SIE, Mihai Weber (PSD). Trocul a fost urmatorul: PSD preia conducerea comisiilor de control ale SRI si SIE, iar presedintele Klaus Iohannis poate nominaliza un nou director SIE tot de la opozitie, asa cum a numit la sefia SRI. Singura conditie pe care a pus-o PSD este ca presedintele Klaus Iohannis sa propuna un candidat care sa poata sa fie votat de catre parlamentarii PSD, adica o persoana care sa nu se fi remarcat printr-o pozitionare extrem de critica la adresa social-democratilor.

Klaus Iohannis ar putea sa anunte la inceputul saptamanii viitoare propunerea pentru functia de director al SIE. Candidatul ar urma sa fie votat in plenul reunit la pachet cu noul viceguvernator BNR si noul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente.

Fostul director al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a demisionat din functie in septembrie 2016. De atunci, conducerea serviciului este asigurata interimar de generalul Silviu Predoiu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.