Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cristian Preda: ”Nu poţi să inventezi jumătate de cetăţenie, doar pentru...

București: Cristian Preda: ”Nu poţi să inventezi jumătate de cetăţenie, doar pentru că-ţi plac britanicii”

DISTRIBUIȚI

149710 – 17032017  – Negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) vor fi dure, a declarat eurodeputatul Cristian Preda, membru al grupului PPE din Parlamentul European, pentru RFI.

Cristian Preda crede că în dosarul Brexit “va fi o negociere dură, pentru că sunt pe masă două chestiuni importante: statutul cetăţenilor, cum vor trăi şi ce drepturi, ce libertăţi vor avea britanicii care trăiesc în Europa şi respectiv europenii din cele 27 de ţări care sunt în Marea Britanie, iar a doua problemă va fi cea financiară, mai dă bani Marea Britanie la buget şi dacă dă bani la buget, contra ce, ce obţine?”.

“În privinţa cetăţenilor, sigur că cei 27 ar vrea ca europenii din ţările lor să se bucure de drepturile pe care le au în acest moment în Marea Britanie. Nu se va putea în orice condiţii. Există britanici şi nişte voci europene care spun hai să le acordăm britanicilor un soi de semicetăţenie europeană (…). Mie mi se pare că este ridicol, nu poţi să inventezi jumătate de cetăţenie, doar pentru că-ţi plac britanicii”, afirmă eurodeputatul.

Cristian Preda spune că în opinia sa, “va fi mult mai prost decât speră idealiştii, cei care visează că de fapt lucrurile vor arăta ca şi în acest moment, britanicii se vor face că ies”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.