Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Despre nevoia dezvoltării dialogului româno-ucrainean la nivel parlamentar

București: Despre nevoia dezvoltării dialogului româno-ucrainean la nivel parlamentar

DISTRIBUIȚI

149349 – 01032017 – La 28 februarie a.c., Biró Rozália Ibolya, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, l-a primit pe Yevhen Levytskyi, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ucrainei la Bucureşti. În cadrul întrevederii, a fost subliniată nevoia dezvoltării dialogului bilateral la nivel parlamentar, atât în cadrul Grupurilor de prietenie cât şi al Comisiilor pentru politică externă, doamna preşedinte Biró înmânând oaspetelui o copie a invitaţiei adresate doamnei Hanna Hopko, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Rada Supremă a Ucrainei.

Yevhen Levytskyi a prezentat situaţia din Crimeea şi Estul Ucrainei precum şi demersurile Guvernului şi Parlamentului ucrainean şi a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de România la nivel bilateral şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Biró a asigurat de întreaga disponibilitate a autorităţilor române de a sprijini demersurile Ucrainei pentru apropiere de valorile Uniunii  Europene, pentru asociere politică şi integrare economică, pentru democratizare şi respectarea drepturilor omului.

Părţile au precizat disponibilitatea pentru o colaborare atât pe plan economic, cultural cât şi în sectorul civil.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.