Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Doi studenți de la Medicină – declarați indezirabili

București: Doi studenți de la Medicină – declarați indezirabili

DISTRIBUIȚI

149373 – 02032017 – Doi cetățeni germani, dintre care unul de origine siriană, au fost declarați indezirabili pe o perioadă de zece ani, ca urmare a măsurilor specifice întreprinse de Serviciul Român de Informații (SRI), întrucât derulau activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri la adresa securității naționale, informează SRI. Aceștia au parcurs un proces rapid de radicalizare și au aderat la ideologia organizației teroriste Daesh, manifestând o predispoziție spre violență.

”M.B. și N.R. au derulat activități de propagandă și îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Mai mult, pe parcursul șederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh”. Cei doi au intrat în atenția serviciului în cursul anului 2016. ”SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini”. ”Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informații în cooperare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și ca urmare a sesizării Curții de Apel București, de către organele abilitate (…) s-a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a doi cetățeni germani, M.B. și N.R., unul dintre ei de origine siriană, pentru o perioadă de 10 ani”.

Potrivit unor oficiali apropiați anchetei, cei doi erau soți și soție și locuiau în Cluj Napoca, unde erau studenți la Facultatea de Medicină. Bărbatul era cetățean german de origine siriană, iar femeia era germană. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.