Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dragnea îi arată lui Nicolae cine e șeful

București: Dragnea îi arată lui Nicolae cine e șeful

DISTRIBUIȚI

149581 – 13032017 – Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Șerban Nicolae, șeful Comisiei Juridice din Senat, își va retrage amendamentele la proiectul legii grațierii, cele care prevedeau grațierea inclusiv a persoanelor condamnate pentru fapte de corupție. La începutul acestei luni, Nicolae a propus mai multe amendamente la proiectul legii grațierii, care prevedeau grațierea celor condamnați inclusiv pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

Mai precis, senatorul PSD propune eliminarea din lista pedepselor pentru care nu se beneficiază de grațiere, așa cum apare acum în proiectul legislativ, a următoarelor articole: art. de la 289 până la 294, care se referă la infracțiunile de corupție, art. 269, referitor la favorizarea făptuitorului, art. 297, privitor la abuzul în serviciu,  art. 301 despre conflictul de interese, din noul Cod Penal, art. de la 253 la 257, care se referă la conflictul de interese, luarea și darea de mită, primirea de foloase necuvenite și traficul de influență și
– art. 247, referitor la abuzul în serviciu, din vechiul Cod Penal.

Mai mult,Nicolae susţine că ”dispoziţiile prezentei legi se aplică faptelor săvârşite până la intrarea acesteia în vigoare“, iar legea intră în vigoare după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Luni, Liviu Dragnea a anunțat că a discutat cu Șerban Nicolae pentru a retrage aceste amendamente.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.