Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dumitru Oprea: ”Funcționalitatea cărții electronice de identitate vs cardul de sănătate”

București: Dumitru Oprea: ”Funcționalitatea cărții electronice de identitate vs cardul de sănătate”

DISTRIBUIȚI

149898 – 28032017 – Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că intenția de a introduce cartea electronică de identitate este, până la un punct, lăudabilă, sub rezerva funcționării sistemului, având exemplul negativ al cardului de sănătate.

Într-o întrebare adresată ministrului Afacerilor Interne, luni, 27 martie 2017, parlamentarul a atras atenția că noua propunere, pe lângă neîncrederea în funcționalitate, prezintă riscuri de confidențialitate, chiar dacă scopul declarat este să ofere garanții suplimentare de securitate și să ușureze interacțiunea cu autoritățile. În acest context, parlamentarul a solicitat să se specifice modul în care se va garanta faptul că datele confidențiale ale românilor nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost înregistrate, având în vedere nivelul scăzut de educație în domeniul digital. Riscul este și mai mare având în vedere că, pe același card, vor fi date atât despre identitatea cetățenilor, cât și despre starea de sănătate.

Totodată, deputatul Oprea a cerut să fie precizate costurile estimate ale noului sistem și măsurile prin care se va asigura funcționalitatea lui. Acest lucru este cu atât mai important cu cât se poate evita, din start, cheltuirea unui buget imens pe un proiect care ar putea să nu fie exploatat niciodată conform așteptărilor. Exemplul cel mai concludent este cardul de sănătate. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.