Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dumitru Oprea: ”Soarta copiilor din mediul rural este în pericol”

București: Dumitru Oprea: ”Soarta copiilor din mediul rural este în pericol”

DISTRIBUIȚI

149762 – 21032017 –   Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că autoritățile publice trebuie să acționeze urgent pentru a diminua discrepanțele între condițiile de dezvoltare a copiilor din mediul rural, comparativ cu cei din urban. Pe termen lung, acest fenomen va avea un impact major asupra educației, sănătății și calității vieții la sate.

Într-o întrebare adresată ministrului Muncii și Justiției Sociale, luni, 20 martie 2017, parlamentarul ieșean a arătat că datele ultimului raport publicat de Fundaţia World Vision România ar trebui să fie un semnal de alarmă. Astfel, jumătate din familiile din mediul rural nu pot să-și acopere nevoile de bază, mulți copii nu au cel puțin 2 mese pe zi, fiind nevoiți să muncească în gospodărie peste 2 ore pe zi, la școală petrecând mai puțin de o oră. Acestea sunt doar câteva dintre problemele grave cu care se confruntă familiile din mediul rural, în special cele cu risc crescut de sărăcie.

În acest context, deputatul a solicitat Ministerului Muncii și Justiției Sociale să precizeze măsurile concrete pe care le va lua pentru a reduce inegalitățile sociale pentru copiii din mediul rural, știind că, de curând, guvernul PSD-ALDE a tăiat din bugetele alocate serviciilor sociale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.