Acasă Politic București: ICCJ: Dosarul lui Gabriel Oprea merge mai departe

București: ICCJ: Dosarul lui Gabriel Oprea merge mai departe

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Rador

– 149515 – 08032017 –  Magistrații ÎCCJ au respins, miercuri, definitiv, cererea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea de sesizare a Curții Constituționale în dosarul cheltuielilor ilegale din fondurile operative ale DIPI. Asta înseamnă că procesul în care Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu poate să înceapă, urmând ca judecătorii să stabilească primul termen de judecată.

sursa foto: Rador

Fostul ministru ceruse ICCJ sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate privind imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a dispune încetarea procesului, susținând că acuzațiile procurorilor nu mai sunt valabile din moment ce ar fi încălcat o hotărâre a CSAT, nu o lege sau ordonanță de urgență, dar cererea sa a fost respinsă, iar Gabriel Oprea a contestat.

DNA l-a trimis în judecată pe Oprea în dosarul mașinii de lux cumpărată de DIPI pentru protecția demnitarilor și folosită de Oprea. În același dosar sunt judecați foștii șefi ai DIPI – Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel și Dănuț Iacob. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.