Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: În ultima săptămână, pompierii militari au stins peste 600 de incendii

București: În ultima săptămână, pompierii militari au stins peste 600 de incendii

DISTRIBUIȚI

149571 – 13032017 – În ultimele șase zile, pompierii militari au stins peste 600 de incendii, iar 5.125 persoane au primit asistență medicală din partea echipajelor SMURD.

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi asigurarea protecţiei comunităţilor rămân obiectivele prioritare ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Complexitatea, intensitatea şi dinamismul diverselor situaţii impun adoptarea rapidă şi implementarea celor mai bune practici menite să asigure dezvoltarea instituţională pe cele două paliere: prevenire şi intervenţie.

În perioada 6 – 11 martie a.c., inspectorii de prevenire au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate (comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc.).

Astfel, personalul specializat a desfăşurat 969 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.571 sancţiuni contravenţionale (328 amenzi şi 2.243 avertismente), în cuantum de peste 384.800 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 996 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 1.359 acţiuni de recunoaştere în teren pentru a stabili modul de intervenție în cazul producerii unor eventuale situații de urgență.

În plan operaţional, în perioada de referinţă au fost derulate 6.481 intervenţii la nivel naţional,  salvatorii fiind solicitaţi la 642 misiuni de stingere a incendiilor, 5.296 acțiuni SMURD dintre care – 5.271 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 25 misiuni de descarcerare, respectiv 543 pentru deblocare/salvare și protecție a comunităților.

De asemenea, în cele șase zile, 5.125 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 42 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate în sprijinul şi pentru cetăţean.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.