Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: La pușcărie doar sâmbăta și duminica

București: La pușcărie doar sâmbăta și duminica

DISTRIBUIȚI

149445 – 06032017 –  Unsprezece parlamentari liberali au depus un proiect de lege, la Senat, prin care propun ca persoanele condamnate la mai puţin de patru ani de închisoare să stea după gratii doar în zilele de sâmbătă şi duminică. Cei care au o condamnare de până la trei ani de închisoare ar putea să-și execute pedeapsa stând acasă, supravegheați cu o brățară electronică. Odată cu adoptarea noului Cod Penal, în 2014, s-a discutat despre aceste brățări electronice. Un astfel de dispozitiv costă 700 de dolari, însă niciodată în bugetul de stat nu au fost prevăzute sume pentru această cheltuială.

O altă măsură îi privește pe cei condamnați la maximum patru ani de închisoare. Ei ar avea de ales între două variante: execută pedeapsa doar sâmbătă și duminică în centre special amenajate în acest scop sau ar putea face muncă în folosul comunității. Astfel, două zile de muncă ar fi echivalentul unei zile de sentință.

Aceste prevederi nu se aplică persoanelor condamnate pentru fapte săvârșite cu violență și celor care au făcut fapte penale care au legătură cu corupția sa fapte conexe. De asemenea, nu se aplică nici recidiviștilor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.