Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Liber la transplant pulmonar

București: Liber la transplant pulmonar

DISTRIBUIȚI

149812 – 23032017 –  Spitalul Sfânta Maria din Capitală va putea fi inclus în programul naţional de transplant, pentru transplantul de plămân, reevaluarea făcută miercuri arătând că se menţin condiţiile de la acreditare, iar medicul român Igor Tudorache este de acord să vină de la Hanovra să opereze în spitalul bucureştean, potrivit News.ro.

”Am fost foarte necăjiţi atunci când am fost informaţi de medicii de la Viena că au operat ultimul bolnav, deşi mai aveau pe listă alţi cinci români pentru transplantul pulmonar. Reevaluarea de ieri (miercuri, n.r.) a arătat că la Spitalul Sfânta Maria se menţin condiţiile de la acreditare pentru realizarea transplantului de plămân. De asemenea, Igor Tudorache, medicul român de la Hanovra, a spus că va veni să opereze în Spitalul Sfânta Maria”, a precizat Radu Deac, președinte al Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Pentru ca pacienţii români aflaţi pe listă la Viena să nu aibă de suferit până când Spitalul Sfânta Maria va definitiva anumite contracte care au expirat, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant a trimis o scrioare la Eurotransplant, prin care a solicitat prelungirea acordului cu România.

”Am trimis o scrisoare la Eurotransplant prin care am solicitat prelungirea cu un an a acordului privind transplantul de plămâni. Contractul care expiră în 31 martie a fost pe durata a şase luni. Acum noi am anunţat că Spitalul Sfânta Maria întruneşte condiţiile pentru realizarea transplantului de plămân, aşa cum au fost la acreditare, deci, după ce reînnoieşte contractele medicilor, pot să decidă data la care încep să facă transplant de plămân”, a adăugat profesorul Deac. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.