Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: MEN selectează evaluatorii manualelor pentru clasa a V-a

București: MEN selectează evaluatorii manualelor pentru clasa a V-a

DISTRIBUIȚI

149599 – 14032017 – Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) selectează profesori cu statut de experţi care să evalueze proiectele de manuale şcolare pentru clasa a V-a, valabile din anul şcolar viitor. Evaluatorii vor analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de edituri.

Candidații trebuie să desfășoare activități de predare-învățare-evaluare în cadrul învățământului preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învățământ și disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale școlare, să dovedească, prin acte de studii, că posedă specialitatea corespunzătoare/specialitate înrudită, conform Centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, care-i acordă dreptul de a preda disciplina la care s-a înscris şi de a evalua proiectele de manuale şcolare depuse la disciplina în cauză; – să deţină abilități practice de operare pe calculator, să aibă disponibilitatea de a participa la activitățile desfășurate individual și în echipă, la Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), pe parcursul anului școlar 2016-2017, să respecte hotărârilor luate de grup şi a termenele prevăzute, să nu fie incompatibili cu activităţile de evaluare a proiectelor de manuale școlare din anul școlar 2016-2017 și legislația specială din domeniul achizițiilor publice.

Prioritate vor avea cadrele didactice care fie dețin gradul didactic I în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie au absolvit cursuri/module specifice activităţilor de evaluare a proiectelor de manuale  şcolare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces sau au titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză/arii conexe. Fiecare persoană îşi va putea depune candidatura exclusiv pentru o singură disciplină din cele cuprinse în planul-cadru pentru clasa a V-a.

Candidaturile se pot depune în perioada 13 – 31 martie, urmând ca în perioada 3-7 aprilie să fie selectați candidaţii. Între 10 și 14 aprilie, candidații selectați vor fi anunțați individual. Alegerea componenţilor grupurilor de lucru şi comunicarea rezultatelor se vor desfăşura exclusiv on-line, pe platforma www.rocnee.eu.

Coordonatorii de discipline vor monitoriza activitatea grupurilor de lucru pe baza unor criterii de eficienţă/performanţă. În situația în care vor fi cadre didactice care nu demonstrează competenţă şi eficienţă în activitatea desfăşurată, acestea vor fi înlocuite pe parcursul anului școlar 2016-2017 cu alți membri, desemnați ca rezerve în urma procedurii de selecţie. La încheierea sesiunii de evaluare a calității proiectelor de manuale școlare pentru clasa a V-a, activitatea cadrelor didactice cu statut de experţi cooptaţi va fi analizată și ulterior va avea loc o actualizare a bazei de date. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.