Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Pledoarie pentru modificarea Legii cetăţeniei române

București: Pledoarie pentru modificarea Legii cetăţeniei române

DISTRIBUIȚI

149665 – 16032017 –  Deputatul Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, a avut o întrevedere cu Andrei Tinu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC). În cadrul acesteia, cei doi oficiali au trecut în revistă problematica legată de legislaţia în domeniu şi procedurile de redobândire sau acordare a cetăţeniei române.

Cei doi au căzut de acord asupra necesităţii completării şi modificării cadrului legislativ în materie de cetăţenie, precum şi asupra necesităţii suplimentării personalului ANC nevoit să facă faţă unui număr crescând de cereri privind redobândirea cetăţeniei române. Totodată, cei doi oficiali au apreciat ca fiind imperios necesară reînfiinţarea birourilor teritoriale ale ANC de la Timişoara şi Cluj-Napoca.

Un subiect aparte l-a constituit situaţia paradoxală şi dramatică a cetăţenilor români care, minori fiind au obținut cetăţenia, însă, la momentul perfectării documentelor, au fost anunţaţi că nu mai dețin cetăţenia română pe motivul neincluderii acestora în registrele Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor din România. Cei doi oficiali au căzut de acord că în această situaţie trebuie să prevaleze drepturile cetăţenilor români şi că poate fi depăşită odată cu modificarea Legii cetăţeniei române.

De asemenea, s-a convenit asupra unei noi întâlniri de lucru în data de 21 martie, la sediul ANC, cu ocazia depunerii jurământului de credinţă faţă de România de către solicitanţii de peste hotare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.