Acasă Sud-Vest Dolj București: Polițiștii din Dolj nu mai dau amenzi

București: Polițiștii din Dolj nu mai dau amenzi

DISTRIBUIȚI

149728 – 20032017 – De când au aflat că Guvernul nu le va mări salariile, poliţiştii doljeni îi sancţionează pe şoferii imprudenţi doar cu avertismente, nu şi cu amenzi. Liderii de sindicat spun că poliţiştii aduc lunar la buget peste 20 de milioane de euro numai din amenzi şi le reproşează autorităţilor că nu folosesc o parte din aceşti bani ca să le dea poliţiştilor salarii decente.

Sidicaliştii din poliţie spun că la fel vor proceda şi alţi oameni ai legii din teren. Totul, în semn de protest faţă de refuzul autorităţilor a le majora salariile, scrie Digi24.ro

Dan Chilivercu, reprezentant al Sindicatului Poliţiştilor Dolj: ”Ne-a rămas întipărită fraza – Dumneavoastră, familia ocupaţională ordine şi siguranţă publică nu faceţi parte din programul de guvernare. Deci, nu au bani pentru noi. Noi considerăm că au bani”.

Sindicaliştii poliţiştilor din Europol susţin că, lunar, în bugetul de stat, numai din amenzile date în stradă se strâng 20 milioane de euro. Exact suma despre care vorbesc reprezentanţii MAI spun că le lipseşte, pentru a putea majora salariile poliţiştilor.

Gabriel Gârniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Dolj: ”Protestele prin măsura avertismentului sunt nişte proteste pe care fiecare polițist în parte care are calitate de polițist constatator poate să le aplice, deoarece se încadrează într-un cadru legal conform Ordonanţei de Guvern nr 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor”.

Protestul poliţiştilor i-a bucurat, normal, pe şoferi.

Anul trecut, în judeţul Dolj, poliţiştii de la rutieră au dat peste 78.000 de amenzi şi avertismente în stradă. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Dolj au refuzat să comenteze hotărârea luată de sindicaliştii din poliţie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.