Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summit-ul de la Varşovia

București: România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summit-ul de la Varşovia

DISTRIBUIȚI

149897 – 28032017 – Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leș, s-a întâlnit luni, 27 martie, la sediul MApN, cu adjunctul secretarului general al NATO pentru investiţii în domeniul Apărării, Camille Grand, în contextul vizitei de informare pe care Comitetul NATO pentru politica de apărare şi planificare o face în Baza Militară 99 Deveselu.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate teme privind evoluţiile mediului de securitate internaţional şi subiecte legate de priorităţile de pe agenda Alianţei. De asemenea s-au discutat aspecte privind contribuţia şi sprijinul României pentru domeniul apărării antirachetă și despre programele de înzestrare ale Armatei României şi investiţiile în domeniul apărării.

Ministrul Leş a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summit-ul de la Varşovia, precum şi a celor adoptate de miniştrii aliaţi ai apărării la reuniunea din februarie, accentuând asupra importanţei consolidării posturii de descurajare şi apărare şi a realizării prezenţei avansate a NATO pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

Oficialul român a subliniat că prin alocarea a peste două procente din Produsul Intern Brut bugetului apărării pentru anul 2017, România se încadrează în prevederile NATO Defence Pledge, fapt ce demonstrează angajamentul țării noastre faţă de demersurile aliate, în actualul context geostrategic. Totodată, a reiterat importanţa acordată de autorităţile române mecanismelor multinaţionale de dezvoltare a capabilităţilor de apărare, în primul rând a celor derulate în context aliat.

Oficialul NATO a subliniat rolul important jucat de România în procesul de realizare a capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice la nivel Aliat (NATO BMD), prin asumarea găzduirii şi sprijinirea dezvoltării elementelor sistemului SUA dislocat în Europa, fapt ce a permis declararea Capabilităţii Operaţionale Iniţiale a NATO BMD la Summit-ul de la Varşovia. În acelaşi timp, a oferit sprijinul NATO pentru modernizarea capabilităţilor de apărare ale forţelor armate române, prin instrumentele şi iniţiativele specifice existente la nivel aliat.

 

București: Informatizarea sănătății îmbunătățește accesul pacienților la tratament

Horia Radu (HTSS) despre utilizarea inteligenței artificale în domeniul medical

Informatizarea sistemului de sănătate poate aduce beneficii reale atât pacientului, care va avea acces mai rapid la tratament, cât și unității medicale/statului, prin eliminarea pierderilor financiare din sistem și alocarea banilor acolo unde este nevoie de ei. Tema informatizării sistemului de sănătate a fost abordată de Horia Radu, Head of Medical Division Hig h- Tech Systems& Software (HTSS) în cadrul conferinței Profit Health.Forum, eveniment susținut de HTSS și Farmexpert.

În prezent, pacientul român se confruntă cu probleme în identificarea furnizorului de servicii, birocrație, cozi la ușile cabinetelor medicale și probleme în accesul la tratament. Potrivit lui Horia Radu, toate aceste probleme pot fi remediate prin utilizarea inteligenței artificiale în domeniul medical. ”Beneficiem deja de un sistem informatic de stat unic pe care îl putem folosi în beneficiul pacientului (SIUI și DES). Noi, producătorii de software, avem datoria și posibilitatea să îmbunătățim accesul pacientului la tratament prin: refolosirea datelor existente în sistemul propriu, folosirea datelor din sistemul DES și SIUI, automatizarea la maximum a fluxului de date către raportările de stat și generarea automată a formularisticii interne (orientare paperless), orientarea software-ului către actul medical, urmărirea fluxului pacientului (patient-path) și  asigurarea în mod automat și configurabil al auditului procedurilor din unitățile medicale și asigurarea securității tratamentului prin proceduri medicale incluse în software”, a afirmat Horia Radu.

Pacientul, în prim plan

Datorită informatizării sistemului de sănătate prin soluția DataKlas Medical de la HTSS, pacientul va ajunge în centrul sistemului de sănătate, devenind principalul beneficiar al serviciilor oferite de unitățile medicale. De asemenea, personalul medical specializat va fi protejat de formularistică prin folosirea tuturor mijloacelor și a surselor de date existente despre pacient pentru precompletarea acestora și va avea la dispoziție doar operațiile dedicate lui, automatizate prin proceduri și șabloane prestabilite de unitate sau legal. Informatizarea sănătății trimite “în background” comunicațiile cu sistemele de stat, pentru prelucrarea lor netransparentă la utilizator și în mod automatizat cu posibilitatea auditării ulterioare și organizează drumul pacientului prin sisteme de programări pe resursele unității, săli de așteptare, urmărirea încărcărilor pe secții și configurarea de fluxuri care se exprimă în sarcini specifice către utilizatorii aplicației.

High-Tech Systems and Software (HTSS) este o companie IT cu perspective ambițioase de creștere, specializată în soluții software integrate.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.