Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România și Japonia colaborează pentru reducerea pagubelor produse de cutremure

București: România și Japonia colaborează pentru reducerea pagubelor produse de cutremure

DISTRIBUIȚI
A combination photo shows an area of Onagawa, Miyagi Prefecture, March 16, 2011 (top) after the area was devastated by the March 11 earthquake and tsunami, and its aftermath taken June 3, 2011 and September 1, 2011, (bottom), all taken by Kyodo and released September 7, 2011, ahead of the six month anniversary this weekend since the disaster. Mandatory credit. REUTERS/Kyodo (JAPAN - Tags: DISASTER TPX IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN. YES
foto:hotnews.ro

149570 – 13032017 – Departamentul pentru Situații de Urgență, împreună cu Ambasada Japoniei în România și cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare, organizează luni, 13 martie, Conferința România – Japonia despre managementul dezastrelor.

Scopul conferinței, care a început la orele 9.30, este de a dezvolta cooperarea între cele două țări, prin schimbul de experiență în domeniul reducerii riscurilor la cutremure. Temele de discuție se referă la sistemele și instituțiile care au drept scop reducerea riscurilor la dezastre, politicile puse în practică de autorități pentru a atinge acest scop, precum și modul în care se poate implica sectorul privat.

România și Japonia se aseamănă din punct de vedere al riscurilor la cutremure. De exemplu, cutremurul din România din 1977 a avut o magnitudine de 7,2 Richter, în vreme ce în Japonia s-au înregistrat cutremure similare în aprilie 2016 (7,3) și în octombrie 2016 (6,6).

Experiența Japoniei poate fi folosită de România pentru reducerea riscurilor la dezastre. La nivel central și local, în Japonia sunt dezvoltate politici de colaborare privind prevenirea, răspunsul și reconstrucția la cutremure. Această colaborare include și sectorul privat, precum și organizațiile neguvernamentale.

Din partea Japoniei, la conferința de la București participă Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei, precum și reprezentanți ai Biroului de Management al Dezastrelor.

Din partea României, iau parte  Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai ministerelor, autorităților locale, agențiilor care au responsabilități în reducerea riscurilor la dezastre, dar și din mediul academic și societatea civilă. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.