Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Șantajul cu RCA

București: Șantajul cu RCA

DISTRIBUIȚI

149420 – 03032017 –  Federatia Operatorilor Romani de Transport  – FORT avertizeaza Guvernul Romaniei asupra faptului ca zvonurile lansate in mass-media pe subiectul revenirii la tarife nesimtite ale politelor RCA incepand cu data de 1 mai, pe fondul expirarii termenului de 6 luni de plafonare a tarifelor, nu trebuie sa se transforme in realitate.

Patronatele din transporturi au facut demersuri in ultima perioada atat la nivelul Parlamentului cat si la nivelul Guvernului pentru ca pana la data de 1 mai, aspectele legislative ce tin de asigurarea obligatorie auto, sa fie urgent reglementate, introducand la baza calculelor RCA tariful de referinta ca principiu de baza, insa pana la acest moment se pare ca nu exista interes pentru rezolvarea acestei probleme ce risca sa puna din nou pe butuci industria transporturilor, creand probleme atat persoanelor fizice cat si bugetului de stat.

In nenumarate randuri a fost solicitata capitalizarea EximAsig pentru a putea intra pe piata RCA, echilibrand astfel balanta in fata multinationalelor hulpave care au jecmanit capitalul autohton timp de 18 luni, pana la momentul plafonarii tarifelor.

Orice revenire la situatia dramatica din 2016 cauzata de ”jaful” asiguratorilor va genera din nou proteste in toata tara si tocmai de aceea implicarea Parlamentului si a Guvernului atat pentru prelungirea termenului aferent plafonarii cat si pentru aparitia noii legi RCA este imperios necesara si are caracter de prioritate in interesul economic general al Romaniei.

FORT este pregatita in orice moment sa reia protestele din decembrie alaturi de patronatele partenere in cazul in care tarifele vor creste, iar autoritatile statului nu vor interveni. Consideram totodata ca la zvonistica lansata in presa de catre asiguratori trebuie sa existe un raspuns ferm din partea Parlamentului si Guvernului, tocmai ca aceste ”stiri” legate de potentiala crestere a valorii politelor RCA sa nu ajunga realitate. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.