Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Serviciile sociale au nevoie urgentă de finanțare

București: Serviciile sociale au nevoie urgentă de finanțare

DISTRIBUIȚI

149466 – 07032017 –  Deputatul PNL Dumitru Oprea solicită luarea unor măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor de finanțare a serviciilor sociale de care beneficiază persoanele cu nevoi speciale. Într-o întrebare adresată ministrului Finanțelor Publice, luni, 6 martie 2017, parlamentarul ieșean a arătat că ultimele modificări legislative privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române a condus la grave disfuncționalități în sistemul serviciilor sociale.

Astfel, în urma aplicării măsurilor de guvernare ale PSD, în luna februarie, peste 8.000 de beneficiari (copii cu nevoi speciale, copii din familii aflate în dificultate, persoane care au nevoie de îngrijire medicală și socială) au fost privați de serviciile sociale. De asemenea, un număr de 151 unități de asistență socială riscă să fie desființate, iar personalul de specialitate să rămână fără loc de muncă.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat ministrului Muncii și Justiției Sociale să răspundă când și cum va soluționa situația umilitoare prin care trec cei care au nevoie acută de serviciile sociale. De asemenea, Dumitru Oprea a cerut asigurarea predictibilității legislative și a finanțării acestui domeniu, astfel încât furnizorii de servicii sociale să le poată oferi în condiții normale de calitate. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.