Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu scapă de Constantin

București: Tăriceanu scapă de Constantin

DISTRIBUIȚI

149720 – 20032017 – În cadrul ședinței de duminică, 19 martie, Delegația Permanentă a ALDE a stabilit ca pe 21 aprilie să aibă loc congresul acestei formațiuni. Co-presedintele Daniel Constantin, împreună cu foștii colegi din PC, au părăsit şedinţa, pe motiv că este nestatutară. Celălalt co-președinte, Călin Popescu Tăriceanu, nu a întrerupt însă lucrările şi, alături de liderii săi din teritoriu, a stabilit data congresului în care va fi ales un preşedinte unic.

Şedinţa care ar fi trebuit să liniştească apele în ALDE a avut efectul contrar. Co-preşedintele partidului Daniel Constantin s-a plâns că deciziile nu se iau prin consultarea liderilor, iar cele care s-au luat la nivel de filiale ar fi nestatutare şi au fost atacate deja în instanţă.

Daniel Constantin, care este și vicepremier, va avea luni o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu unde, cu siguranţă, funcţia lui va fi pusă în discuţie.

De cealaltă parte, Călin Popescu – Tăriceanu îl acuză pe Daniel Constantin de şantaj pentru a-i favoriza pe apropiaţii săi. El neagă totodată încălcarea statutului şi consideră că singura soluţie este alegerea unui preşedinte unic la congresul din aprilie.

Prin acest congres va fi finalizată fuziunea dintre PLR, partidul fondat în 2015 de Tăriceanu, şi PC, partidul condus de Daniel Constantin din 2010, fondat însă în 1991 de Dan Voiculescu, sub altă titulatură.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, duminică, referindu-se la gestul lui Daniel Constantin de a părăsi lucrările Delegației Permanente Naționale, că ”puseurile de orgolii nu sunt firești”’, subliniind că fiecare trebuie să-și definească obiectivele. ”Nu s-a discutat retragerea sprijinului pentru Daniel Constantin pentru funcția de vicepremier pentru că, împreună cu colegii mei, plecăm totuși de la premisa unei necesare colaborări în ALDE. Dacă astăzi cei care au plecat în mod demonstrativ din ședință doresc să purtăm o discuție și să revină la gânduri mai bune, să respecte democrația și performanța în partid, nu văd de ce am face un astfel de gest. (…) Eu nu pot să schimb caracterul oamenilor, nici comportamentul lor. Da, putem să instalăm reguli democratice mai clare și care să ducă până la urmă la decizii bazate pe votul majorității”, a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Călin Popescu-Tăriceanu va candida pentru funcția de președinte al ALDE la congresul din aprilie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.