Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: USR face apel la cetățeni pentru a opri privatizarea Primăriei Capitalei

București: USR face apel la cetățeni pentru a opri privatizarea Primăriei Capitalei

DISTRIBUIȚI

149917 – 28032017 – Partidul Uniunea Salvați România face un apel public la ”mobilizarea societății civile pentru a opri proiectul de privatizare a Capitalei, inițiat de primarul general Gabriela Firea”. Cetățenii pot să le scrie consilierilor generali din PSD și ALDE pentru a le cere să voteze negativ proiectul de înființarea a celor zece societăți comerciale care să administreze orașul București.

”De o lună de zile, consilierii USR cer lămuriri cu privire la modul de organizare al viitoarelor companii și strategiile lor de atragere a investițiilor pentru a garanta rezultate mai bune decât până în prezent. Expunerea de motive pentru înființarea celor zece companii comerciale conține doar o serie de promisiuni complet nefundamentate economic, fără să ofere nicio explicație cu privire la modul în care va fi gestionat bugetul de peste 120.000 de lei alocat de primarul Gabriela Firea pentru fiecare dintre aceste companii.

”USR a solicitat o opinie pe această temă de la Consiliul Concurenței și de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Sperăm ca miercuri aceste propuneri ale primarului să nu întrunească votul a două treimi dintre consilieri și de asemenea sperăm ca majoritatea PSD+ALDE să respecte legea și să nu forțeze înființarea acestor societăți comerciale fără aprobarea CGMB. În caz contrar ne vom adresa prefectului Capitalei și justiției”, anunță consilierii USR.

Înființarea acestor societăți a fost deja aprobată ”de principiu” în ședința din 28 februarie, în mod ilegal, întrucât hotărârile au întrunit votul a jumătate dintre consilieri (PSD+ALDE) și era nevoie de votul a cel puțin două treimi din consilieri – 34 de voturi din 50 -, conform Legii 215/2001, susține USR.

Totuși, o plângere penală nu suspendă în mod automat înființarea celor zece societăți comerciale, ceea ce înseamnă că Gabriela Firea poate să continue proiectul de privatizare al Primăriei. În acest context, USR face un apel public la mobilizarea societății civile.

”Înființarea acestor societăți comerciale nu este altceva decât o privatizare de facto a Primăriei Capitalei, pentru a o scoate complet de sub supravegherea Consiliului General și implicit a cetățenilor care și-au trimis acolo și alți reprezentanți decât cei ai PSD și ALDE. Deși afirmă că prin această privatizare, Primăria urmărește de fapt atragerea de specialiști, realitatea va fi că PSD+ALDE își creează astfel mai multe posturi în care să-și numească oamenii, ce nu vor putea fi controlați legal, deoarece nu ar mai fi funcționari publici, deci vor putea să dispună discreționar de patrimoniul public și privat al Capitalei, fără să dea socoteală altcuiva decât șefilor de partid”, avertizează consilierii USR. Cele zece companii comerciale vor înlocui regiile sau departamentele din cadrul Primăriei care administrează spitalele din București, traficul și parcările, consolidarea clădirilor, reabilitarea străzilor sau dezvoltarea urbană. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.