Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Victor Ponta, președinte al Delegației Române la OSCE

București: Victor Ponta, președinte al Delegației Române la OSCE

DISTRIBUIȚI

149388 – 02032017 – Plenul comun al Parlamentului a aprobat, miercuri, desemnarea lui Victor Ponta ca presedinte al Delegatiei Romane la Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

Potrivit unor surse citate de Antena 3, Victor Ponta ar fi cerut aceasta functie pentru ca este una cu o importanta vizibilitate si care va presupune numeroase calatorii in strainatate. ”Am discutat cu dumnealui lucrul asta, seful delegatiei romane la OSCE. Este o delegatie importanta si un post foarte important pentru Romania. Eu i-am propus aceasta varianta si a fost de acord cu ea. Nu am de unde sa stiu asta (daca il va critica de la OSCE – n.r.), noi nu negociem asta. Fiecare ma poate critica de oriunde. Pe sistemul asta de comunicare modern, te poate critica oricine de oriunde”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Desemnarea lui Ponta in aceasta functie vine in contextul amplificarii criticilor fostului premier la adresa conducerii PSD.

OSCE cuprinde 57 de state din Europa, Asia Centrala si America de Nord si discuta la nivel inalt teme de securitate, economie, democratie si drepturile omului. Victor Ponta va fi unul dintre cei 323 de delegati care formeaza Adunarea parlamentara a OSCE si va participa la toate intalnirile organizate.

Adunarea parlamentara verifica punerea in practica a obiectivelor OSCE de catre statele participante, dezbate subiectele tratate la reuniunile sefilor de stat sau de guvern si dezvolta mecanismele de prevenire si solutionare a conflictelor.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.