Acasă Sud-Est Buzau Buzău: Fost secretar de Stat, la audieri

Buzău: Fost secretar de Stat, la audieri

DISTRIBUIȚI

149378 – 02032017 – Horațiu Anghelescu, fost secretar de Stat în Ministerul Comunicațiilor în perioada Guvernului Cioloș, a fost ridicat de polițiștii buzoieni joi dimineața pentru a fi adus cu mandat pentru audiere, într-un dosar de evaziune fiscală. În timpul perchezițiilor, polițiști au făcut și o gafă monumentală: oamenii legii au descins, inițial, la o adresă greșită și au intrat peste o femeie de 67 de ani.

Anghelescu, care este și președintele Asociației Pro Democrația Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuința sa au fost ridicate mai multe documente, potrivit surselor menționate, citate de Agerpres.

În dosarul respectiv este vorba de operațiuni fictive cu cu materiale de construcții, achiziții și prestări de servicii, au mai precizat sursele judiciare.

Oamenii legii au percheziționat, inițial, o altă locuință decât cea a fostului secretar de Stat, pentru că pe mandatul primit adresa era scrisă greșit. Astfel, polițiștii au intrat peste o femie de 67 de ani și, mai mult, chiar au încercat să-i pună cătușele acesteia. Femeia, s-a speriat, a început să plângă, însă totul a luat sfârșit când le-a explicat anchetatorilor că Horațiu Anghelescu locuiește la următorul număr.

Polițiștii din cadrul IPJ Buzău, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, efectuează joi 27 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din trei județe și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

”Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Vrancea, Suceava și din municipiul București. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite”, se precizează într-un comunicat de presă transmis  de IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal TVA și diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei.PROMPT MEDIA

 

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.